خال یکی از ضایعات پوستی است که در اثر عوامل مختلف بر روی پوست صورت یا بدن ایجاد میشود. با توجه به دنیای کنونی که اکثر افراد به دنبال زیباتر دیده شدن هستند، برداشتن خال میتواند به این موضوع کمک شایانی نماید. علاوه بر این بسیاری از درمانهای خال با عملیات برداشتن تنها به منظور زیبایی انجام نمیشود. روش های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد که می توان برای همیشه با این مهمان ناخوانده خداحافظی کرد.
آشنایی با خالها
در بدن تمام افراد تعدادی خال وجود دارد. این یک نوع ضایعه پوستی است که از همان بدو تولد در نوزاد ایجاد شده و ممکن است تعدادی از خالها نیز در دوران نوجوانی نیز به وجود آیند.
خال ها (در پزشکی : nevi) خوشه هایی از سلول های رنگدانه دار هستند که به صورت نقاط کوچک و تیره بر روی پوست نمایان شده و می توانند در اندازه ها و رنگ های بسیار متفاوتی وجود داشته باشند. خال ها معمولاً در صورت، بازوها، پاها ظاهر می شوند، اما می توانند در هر جای دیگری از بدن نیز یافت شوند.
اگر چه بیشتر خال های پوست بی ضرر هستند، اما در موارد نادر می توانند پیش سرطانی بوده و به عمل جراحی نیاز داشته باشند. همچنین خال برداشتن ضمن افزایش اعتماد به نفس در افراد با توجه به نوع خال که گوشتی یا سطحی باشد انجام میشود.
[irp posts=”1879″ name=”18 نکته ضروری که باید قبل از لیزر موهای زائد بدانید!”]
انواع خال
خالها به دو صورت گوشتی ( برجسته) یا سطحی (صاف) بر روی نقاط مختلف بدن ایجاد میشوند. رنگ خالها در طیف قهوهای روشن تا قهوهای تیره قرار میگیرند. خالها میتوانند به صورت مو دار یا بیمو، صاف یا زبر در اندازههای مختلف زیر یک سانتیمتر وجود داشته باشند.
خال مادرزادی، خال معمولی یا اکتسابی، خال آتیپیک و خالهای غیر معمول از جمله انواع خال هستند که متناسب با آنها روشهای برداشتن خال نیز به صورتهای متفاوت به کار برده میشوند.
خال ها و سرطان پوست
از آنجایی که خال های غیرطبیعی پوست به احتمال زیاد به ملانوما – سرطانی ترین و کشنده ترین نوع سرطان پوست – تبدیل می شوند، نظارت بر هرگونه تغییر در شکل، اندازه یا رنگ آن ها حائز اهمیت است. اگر خالی دارید که پزشک به شما گفته ممکن است سرطانی باشد، باید از آن نمونه برداری شود. چنانچه در نمونه ی شما شواهدی مبنی بر وجود سرطان باشد، برداشتن خال ضروری است. در مورد برداشتن خال گوشتی بیشتر بدانید.
روش برداشتن خال
اگرچه خال برداشتن در بیماران مبتلا به ملانوم پیشرفته ضروری است، اما بسیاری از بیماران خال های پوستی خود را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه یا به دلیل داشتن ظاهری زیباتر اقدام به برداشتن خال میکنند. در بیماران مبتلا به خال های سرطانی، جراحی تنها روش موثر برداشتن خال است. برای کسانی که می خواهند خال خود را بنا به دلایل زیبایی بردارند، جراحی و لیزر گزینه های مناسبی هستند. در مورد رفع جای جوش صورت بیشتر بدانید.
همان طور که گفته شد نوع خال، مکان خال ایجاد شده میتواند در انتخاب نوع روشهای برداشتن خال نقش اساسی داشته باشد. علاوه بر این توجه به سن بیمار، میزان عمق خال و رنگ آن نیز تأثیر به سزایی در شیوه برداشتن خال دخالت دارند.
[irp posts=”1595″ name=”آیا لیزر خانگی موهای زائد واقعا موثر است؟”]
۱. جراحی برداشتن خال
سه روش برای جراحی و برداشت خال وجود دارد: تراشیدن، بیوپس پانچ و عمل جراحی
۱) روش تراشهای ( تراشیدن )
با استفاده از بیهوشی موضعی، پزشک معالج با یک جراحی کوچک برشی بر روی سطح خال ایجاد میکند تا آن را با قسمت دیگر پوست هم سطح سازد.
۲) بیوپسی پانچ
یکی از انواع خالهای پوستی در نوع کوچکتر هستند که برای برداشتن آنها با استفاده از یک دستگاه مخصوص، خال را توسط یک قطعه مربعی شکل بر روی پوست پانچ میکنند. .
۳) عمل جراحی برشی
در این شیوه نیز برای برداشتن خال آن را به صورت کامل برش میزنند و در نهایت بخیه میزنند. بیشترین کاربرد این روش برای خالهای پوستی بدخیم و صاف است. در مورد ترک های پوستی بیشتر بدانید.
۲. خالبرداری با کمک فریز کردن
یهترین راه برداشتن خال صورت برای خالهایی که ریشه عمیقی نداشته و غیر سرطانی هستند، استفاده از فریز کردن است. نام دیگر این روش کرایو است. با کمک یک دستگاه مخصوص مقداری نیتروژن مایع بر روی خالزده میشود تا از طریق وارد شدن یک شوک سرمایی عمل خونرسانی به سلولهای خال توقف شده و در نهایت پزشک بتواند آن را بردارد. این روش معمولاً برای برداشتن خال صورت استفاده میشود.
۳. خالبرداری با روش سوزاندن
سوزاندن خال یکی از قدیمیترین شیوههای خال برداشتن است که در دنیای امروز با توجه به پیشرفت فناوری کمتر کسی از آن استفاده میکند. در این روش با کمک دستگاهی به نام کوتر یا استفاده از جریان برق و گرمای تولید شده اقدام به برداشتن خال میکنند.
یکی از معایب این روش ایجاد اسکار و چاله در خالهای دارای ریشههای عمیق است. به همین علت توصیه میشود برای برداشتن خال صورت که به صورت ریز و سطحی هستند به کار برده شود.
۴. خالبرداری با لیزر
پیشرفت دنیا و به کارگیری فناوری در علم پزشکی موجب شده است تا با ساخت دستگاه لیزر بسیاری از جراحیها به آسانی و در عرض مدت کوتاهی بدون هیچ گونه درد و خونریزی انجام شود. امروزه افراد بسیاری برای برداشتن خال به منظور افزایش زیبایی به خصوص در ناحیه صورت از روش لیزر استفاده میکنند.
در واقع لیزر، بهترین راه برداشتن خال صورت است که توسط افراد مختلفی انتخاب میشود.
[irp posts=”1266″ name=”قیمت لیزر موهای بدن آقایان سال ۹۹″]
حذف خال با لیزر برای خال هایی که صاف و قهوه ای یا سیاه هستند ، مناسب تر است. نحوه برداشت خال صورت با کمک لیزر باید حتماً تحت نظر یک پزشک متخصص انجام شود. مدت زمان لازم برای برداشتن خال ۳۰ الی ۴۰ دقیقه است که برای انجام کار به صورت کامل بهتر است دو الی سه جلسه به پزشک خود مراجعه نمایید.
استفاده از این روش برای خال برداشتن با استفاده از بیحسی موضعی بدون درد، خونریزی و ایجاد اسکار بر روی صورت یا نواحی مختلف بدن انجام میشود. لیزر به این دلیل بهترین روش برداشتن خال صورت شناخته میشود که بدون ایجاد خطر عفونت صورت میگیرد.
اما دقت داشته باشید که این روش بیشتر برای خالهای ریز و گوشتی موجود بر روی سطح پوست کاربرد دارد زیرا پرتو لیزر نمیتواند وارد نقاط عمیق پوستی شود.
سخن آخر
خالها یکی از شایعترین معضلات پوستی هستند که شیوههای گوناگونی برای برداشتن خال از نواحی مختلف بدن وجود دارد. توجه به نوع خال، محل قرار گرفتن آن و بدخیم و خوش خیم بودن آن میتواند در انتخاب روشهای برداشتن خال مؤثر باشد.