اگرچه تا چند سال پیش، عملهای زیبایی بینی نیازمند بیهوشی بودند، اما امروزه عملهای زیبایی پزشکی غیر جراحی جایگزین شدهاند. کسانی که برای دستیابی به تناسب بینی و چهره خود نمیخواهند تحت عمل جراحی قرار بگیرند، میتوانند از روشهایی مانند تزریق فیلر بینی استفاده نمایند. این روش برای نرم کردن لبههای تیز بینی، بالا بردن نوک بینی و ایجاد تقارن و تناسب در بینی به کار میرود. برای این که بدانید فیلر بینی چیست و چه مزایا و معایبی دارد، با ما در این مقاله همراه باشید.
آشنایی با فیلر بینی
فیلر بینی که به آن رینوپلاستی غیر جراحی نیز گفته میشود، مشکلات مربوط به فرم بینی را با تزریق مواد پرکننده به زیر پوست اصلاح مینماید. در این عمل زیبایی با استفاده از پرکنندههای بینی، حفرهها، فرورفتگیها، کاستیهای کانتور و عدم تقارن در بینی برطرف میشوند. این روش یک راه حل جایگزین برای افرادی است که نمیخواهند تحت عمل جراحی پلاستیک قرار بگیرند. این نوع درمانهای زیبایی معمولاً توسط بیماران ترجیح داده میشوند. زیرا اثرات آنها بلافاصله پس از درمان قابل مشاهده هستند و بیماران میتوانند در همان روز به فعالیتهای عادی خود بازگردند.
روش تزریق فیلر بینی
قبل از تزریق، کرم بی حس کننده موضعی روی محل موردنظر اعمال میشود. سپس فیلرهای مبتنی بر اسید هیالورونیک با کمک کانولا به نواحی خاصی تزریق خواهند شد. پس از انجام این عمل که حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد، یک کرم آنتی بیوتیک روی محل استفاده اعمال میشود.
انواع فیلر بینی
فیلرهای بینی حاوی دو نوع ترکیبات هستند؛ اسید هیالورونیک و کلسیم هیدروکسی لپاتیت. این مواد باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین (بلوکهای سازنده پوست) میشوند.
۱. ژل بینی اسید هیالورونیک
اسید هیالورونیک رطوبت را در زیر پوست حفظ مینماید و باعث آبرسانی به پوست میشود. از این ژل برای پر کردن فرورفتگیها بهره میبرند. اسید هیالورونیک مادهای طبیعی است که به صورت ژنتیکی در بدن انسان هم وجود دارد.
بیشتر بخوانید: تزریق فیلر لب چگونه انجام میشود؟ بررسی مزایای تزریق فیلر لب
۲. ژل بینی کلسیم هیدروکسی لپاتیت
کلسیم هیدروکسی لپاتیت در استخوانها به صورت طبیعی وجود دارد. از این ماده برای بهبود چین و چروکها استفاده میشود. از آن جایی که از فرآوردههای حیوانی برای تولید این ژل استفاده نمیشود، واکنش آلرژیک چندانی ایجاد نمیکند.
کاربردهای فیلر بینی چیست؟
- اصلاح عدم تقارن در بینی
- رفع و کاهش کجی ساختاری در بینی
- اصلاح قوس بینی یا فرورفتگی روی بینی
- بالا بردن قوس بینی
- اصلاح عدم تقارن خفیف بینی بعد از جراحی بینی
بیشتر بخوانید: بررسی مراحل کاشت ابرو در کلینیک تخصصی کاشت ابرو
ماندگاری فیلر بینی چقدر است؟
اثر فیلر بینی ۱۲ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارد. پس از گذشت این مدت و بازگشت فرم بینی به حالت قبل، در صورت تمایل فرد میتواند دوباره از فیلر بینی استفاده نماید. چنانچه پس از تزریق فیلر بینی فرد رضایت نداشته باشد، میتوان فرم بینی را به حالت قبل برگرداند.
نکاتی که پیش از تزریق فیلر بینی باید مورد توجه قرار داد
فیلر بینی از آن جایی که به جراحی نیاز ندارد و غیرتهاجمی است، به آمادگی چندانی نیاز ندارد. تنها موردی که باید مورد توجه قرار گیرد، عدم مصرف برخی داروها پیش از تزریق فیلر است. چنانچه مکملها یا داروهای زیر را مصرف مینمایید، پیش از تزریق فیلر با پزشک خود مشورت فرمایید. توصیه رایج این است که تا ۳ هفته پیش از تزریق نیز از این داروها استفاده ننمایید.
- ایپوبروفن
- آسپرین
- کندرویتین
- اکیناسه
- افدرا
- جنسینگ
- گلوکوزامین
- خارشیر
- قرص سیر
مصرف این داروها و مکملها به دلیل این که رقیقکننده خون هستند، ممکن است احتمال خونریزی و کبودی را افزایش دهند. پیش از انجام هر نوع عمل جراحی، بهتر است از مصرف این داروها خودداری شود.
بیشتر بخوانید: مزوژل زیر چشم – بررسی مزایا و معایب
مزایای فیلر بینی چیست؟
فیلر بینی بدون انجام عمل جراحی باعث زیبایی چهره میشود. به غیر از این مزیت اصلی، از مزایای دیگر آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- در زمان تزریق، احساس درد وجود ندارد.
- برای این عمل به بیهوشی نیازی نیست.
- فرد دچار عوارض جانبی چندانی نمیشود.
- مدت زمان عمل چیزی نزدیک به ۲۰ دقیقه بیشتر طول نمیکشد.
- بینی را حجیم و متقارن مینماید.
- چنانچه فرد از نتیجه راضی نباشد، امکان بازگشت به حالت اولیه وجود دارد.
مراقبتهای بعد از تزریق فیلر بینی
عموما پس از تزریق فیلر بینی فرد میتواند به زندگی عادی بازگردد. نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد، فشار نیاوردن به بینی است. کارهایی که نباید پس از تزریق فیلر بینی انجام داد، عبارتند از:
- خاراندن و مالش بینی
- انجام ورزشهای سنگین
- شنا و ورزشهای آبی
- استفاده از مواد آرایشی روی بینی
- استفاده از الکل که ممکن است باعث افزایش کبودیها شود.
مدت زمان کافی برای تثبیت فیلر، ۴ تا ۷ روز است. بعد از این مدت، بینی فرم مطلوب خود را پیدا نموده و برآمدگیهای نامطلوب از بین میروند. نوشیدن آب زیاد بعد از تزریق برای ماندگاری بیشتر فیلر، تأثیرگذار است.
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب استفاده از نانوفت زیر چشم چیست؟
معایب فیلر بینی چیست؟
تزریق فیلر بینی عوارض چندانی غیر از ایجاد تورم موضعی، سرخی و حساسیت سطح پوست ندارد. این نشانهها هم در عرض چند روز از بین میروند. اما باید توجه داشت که این عمل باید از سوی متخصص پوست انجام شود تا شاهد موارد نادری همچون نکروز نباشید. نکروز یا از دست دادن بینایی به دلیل وارد شدن آسیب به رگهای خونی حین تزریق رخ میدهد.
معایب دیگر تزریق فیلر بینی به شرح زیر هستند:
- برای بینیهای بزرگ گوشتی کارایی ندارد.
- یک روش موقتی است و هزینه انجام مدام آن برای برخی افراد، زیاد خواهد بود.
- برای کسانی که بینیشان دارای برجستگی شدید استخوانی است، مناسب نیست.
آیا فیلر باعث کوچک شدن بینی میشود؟
تزریق فیلر نه باعث افزایش حجم بینی میشود، نه کوچک شدن آن. اما با ارزیابی مناسب، متخصص میتواند با تزریق دقیق، خطای دید ایجاد و نواقص بینی را در چهره رفع نماید.
چگونه میتوان فیلر بینی را از بین برد؟
فیلر بینی ماندگاری دائمی ندارد. اما چنانچه فرد مدت کوتاهی بعد از تزریق به دلیل عدم رضایت بخواهد فرم بینی را به حالت اولیه برگرداند، راه حلی وجود دارد. برای این کار متخصصین از نوعی آنزیم استفاده نموده تا ژل بینی را تخلیه نمایند. البته باید دانست که تزریق این نوع آنزیم به بینی با اندکی درد همراه است.
بیشتر بخوانید: بررسی انواع جوش و روش های درمان جوش
جمعبندی
کسانی که میخواهند تغییراتی جهت زیبایی بینی خود بدون انجام عمل جراحی به وجود آورند، بهتر است بدانند فیلر بینی چیست و چه کاربردی دارد. فیلر بینی نیازی به بیهوشی عمومی ندارد و بالطبع با انجام آن از دوران نقاهت هم خبری نیست. اما باید توجه داشت که این عمل بیشتر روی بینیهای منحنی و قلابی شکل کاربرد دارد. روش انجام آن هم از طریق تزریق ژل به نقاطی از بینی است. فیلر بینی میتواند باعث ایجاد تقارن روی فرم بینی شود و از این طریق بر زیبایی چهره تاثیر بگذارد.
نباید فراموش نمود که هر نوع اقدام پزشکی باید جدی گرفته و انجام آن به پزشک متخصص سپرده شود. پس به فکر سلامتی خود باشید و چنانچه قصد تزریق فیلر بینی داشتید به سراغ کلینیکهای مجهز و افراد متخصص بروید.
منابع: illumiamedical، illumiamedical، cadoganclinic